Categorieën
vragen

Kan paracetamol huiduitslag of bultjes veroorzaken?

Kan paracetamol huiduitslag of bultjes veroorzaken?

Beste Majan,
Ja, het gebruik van paracetamol kan huiduitslag veroorzaken al komt dit niet vaak voor. Het kan zijn dat je overgevoelig bent voor paracetamol. Naast huiduitslag komt dan ook vaak galbulten en soms ook benauwdheid voor. De huiduitslag betreft dan vaak het gehele lichaam. Indien je dit opmerkt is het raadzaam dit aan uw huisarts en apotheek door te geven, zodat zij kunnen meedenken over alternatief gebruik van (lichte)pijnstillers als paracetamol.
Bij het gebruik van medicatie is het altijd raadzaam de bijsluiter te raadplegen. Doe dit ook als er na het gebruik van de medicatie problemen zoals huiduitslag of bultjes ontstaan. In de bijsluiter van de medicatie staat over het algemeen vermeld wat u moet doen als u een gevoeligheidsverschijnsel ervaart. Vaak betreft dit het stoppen met de medicatie en overleggen met de (huis)arts over een alternatief van de medicatie.

Het is altijd verstandig om bij het ervaren van een bijwerking met de arts contact op te nemen. Dit geldt ook voor de huiduitslag bij paracetamol. De huisarts kan samen met jou bekijken of de paracetamol inderdaad de oorzaak is of dat de huiduitslag en bultjes door iets anders wordt veroorzaakt.
Veel succes!