Categorieën
vragen

Kun je ook huiduitslag op je eikel hebben

Beste Marcel,
Wat vervelend dat je zo’n jeuk hebt van je eikel. Hoe ziet de huiduitslag er precies uit? Zijn de klachten direct na de seks ontstaan of pas later? Heeft je vriendin ook klachten? Wij gaan ervan uit dat je geen condoom hebt gebruikt tijdens het vrijen?

Vrijen geeft over het algemeen geen klachten, de kans dat je allergisch reageert op de vagina van de vrouw is heel erg klein, dit komt nauwelijks voor. Het zou kunnen dat er wat irritatie is ontstaan tijdens het vrijen. Soms helpt het om na het vrijen je penis te wassen.
Wanneer de jeuk daarna echter niet verdwijnt, kan het ook zijn dat het een schimmelinfectie is waar je last van hebt. Dit komt veelvuldig voor en zie je vaak aan een witte aanslag op je penis die er niet af te wassen is. Dit is vervelend en geeft inderdaad veel jeuk. De huisarts kan je hiervoor een zalf voorschrijven

Wanneer je vrijt met je nieuwe partner is het verstandig condooms te gebruiken, tenzij jullie beiden zeker zijn dat er geen SOA speelt (seksueel overdraagbare aandoening). Huidklachten kunnen ook een symptoom zijn van een SOA, je huisarts kan je hierover verder informeren.
Het is sowieso verstandig als de huiduitslag en jeuk niet na een dag weg is, om met je klachten naar de huisarts te gaan. Je hoeft je hiervoor niet te schamen, want dit komt veel vaker voor. De huisarts kan je huid beoordelen en vaststellen wat er precies aan de hand is. Ook kan de huisarts je vaak medicatie of zalf voorschrijven om je van de huiduitslag, en vooral ook van de jeuk, af te helpen. Bespreek je klachten ook met je vriendin. Als zij er ook last van heeft, is het nuttig om samen naar de huisarts te gaan. Ook is het verstandig totdat het over is condooms te gebruiken.
Veel sterkte ermee!